Leef alsof het je laatste dag is!

De 45 -jarige Danny van der Maat uit Amsterdam heeft het radiostation 100% NL aangeklaagd voor geleden verliezen.

Na maandenlang het liedje ‘Leef!’ van André Hazes jr. te hebben gehoord besloot hij de daad bij het woord te voegen.
“Goede raad is duur.”, vertelt Danny vanuit de gemeenschappelijke zaal bij het Leger des Heils waar hij tijdelijk verblijft.
“Ik besloot nu eens te luisteren naar het zo dikwijls herhaalde advies van een oude wijze man. Het eerste wat ik deed was schoon schip maken en mijn vrouw mijn affaires opbiechten. Dat geheim wilde ik niet mee in het graf nemen.”
Nadat Danny vervolgens zijn baan had opgezegd en zijn huis had verkocht, maakte hij een wereldreis van een jaar. “De man zei immers: ‘Ga-a-a-a’. Daar zit geen woord Chinees bij.”

Toen Danny na afloop van de cruise berooid en zonder huis, baan en vrouw terugkwam in Amsterdam, restte hem niets anders dan aan te kloppen bij het Leger des Heils.
Zij raadden hem aan om een frisse start te maken en in ieder geval weer een baan te gaan zoeken, maar Danny wimpelde dat resoluut af. “De vorige keer dat ik blind een advies opvolgde ging het helemaal mis.
Bovendien: ik ga me toch niet in het zweet werken – zelfs al zou ik geld als water verdienen? Dan leef je toch niet echt?
Ik ga de schade nu verhalen op de veroorzakers. De oude wijze man uit het café is uiteraard al lang overleden, maar 100% NL is medeaansprakelijk voor deze gang van zaken. ‘Pak alles wat je kan’; dat ga ik eerst proberen.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.